3 tips om een Instagram hack te voorkomen
29 mei 2022 
2 min. leestijd

3 tips om een Instagram hack te voorkomen

Je kent het wel de Instagram hack. Jouw Instagram account is goud waard voor je tattooshop. Je laat er je portfolio mee zien. Je ontmoet er nieuwe klanten. Het is een knooppunt van interactie met jou en je shop. Dat is heel erg effectief en dat weten hackers ook! We zien steeds vaker dat grote en kleine accounts gehackt of gekopieerd worden.

Het is ontzettend moeilijk om na de Instagram hack nog controle over je account te krijgen. Instagram heeft hier wel mogelijkheden toe maar die zijn traag, ingewikkeld en lang niet altijd effectief. Hoe voorkom je zo’n Instagram hack dan? In de blog geef ik je 3 tips waarmee jij je Instagram beter beveiligd tegen hackers.


Instagram hack voorkomen. Tip 1

Dit is misschien een inkoppertje… Zorg voor een sterk wachtwoord! Het liefst een zin waarin meerdere leestekens, spaties en woorden zitten. Dit is voor een hack-programma super moeilijk te achterhalen en is te random om te gokken. Denk eens aan je password manager op je computer… welk wachtwoord gebruik je daarvoor? Misschien toch maar vervangen voor zo’n zin 🥸

In deze video ontdek je nog meer slimme en voor de hand liggende tips om je wachtwoorden veilig te houden. Niet alleen ter voorkoming van een Instagram hack maar voor heel je digitale leven!Tip 2 om jouw Instagram ongehackt te houden

De irritante maar zeer effectieve “twee-staps verificatie” van Instagram. Dit zorgt ervoor dat je iedere keer als je inlogt van een ander IP adres of een ander apparaat, dat je een verificatiecode moet invullen. Deze krijg je op je telefoon via SMS of in de mail toegestuurd. Het is echt heel effectief maar wel een beetje omslachtig in de hedendaagse digitale ‘one-click’ wereld.

In de video hieronder van de BNN zie je hoe je deze verificatie instelt op Instagram.Tip 3 voor een Instagram account zonder hackers

De ultieme Instagram hack is die die je zelf toelaat. Door het klikken op een link en het invullen van je gegevens. Hackers worden steeds beter in het dupliceren van de Instagram inlogpagina en het verzinnen van excuses waarom jij daar zou moeten inloggen. Geloof dit nooit! Instagram zal je nooit zomaar vragen via een mail, DM, whatsapp, sms of iets dergelijks om ergens in te loggen.

Klik daarom nooit op links die je toegestuurd krijgt via deze kanalen met de vraag in te loggen op je social media profielen. Zou je dit doen als ze vroegen om je bankgegevens?


Bonus tip tegen het kopiëren van je Instagram account.

We zien dat veel tattooshop accounts worden gekopieerd. Zeker wanneer er weggeef acties of andere acties zijn. De hackers gebruiken dit bereik dan om andere mensen hun gegevens af te troggelen. Daar kun jij als eigenaar van het account de volgende dingen aan doen.

Zorg voor een unieke naam en unieke content op je Instagram kanaal. Op deze manier zien mensen het als je gekopieerd wordt. Hackers moeten dan bijvoorbeeld een ‘_’ toevoegen aan je accountnaam en dat valt op.

Ook kunnen ze nooit de content maken die jij kan maken. Stories waar JIJ als persoon of je artiesten te zien zijn, berichten en reels met jouw kunst erop. Kondig een weggeef actie of een ‘like&win’ actie dan ook persoonlijk aan in een video en niet grafisch met een statische foto. Dit scoort beter in het algoritme en is ook uniek aan jou!

Download hier meer tips tegen Instagram hacks >>>>>

instagram hack tegengaan

Over de schrijver
Na een carrière in de marketing besloten Sander en ik in 2021 over te stappen naar marketing voor tattoo shops. Inmiddels hebben we veel tevreden klanten en onze services uitgebreid naar piercingstudios, PMU en laser removal.
Reactie plaatsen